Erwin
Erwin

Erwin

Toen ik 16 was ben ik begonnen met zingen en had ik mijn eigen schoolbandje. Ik ben opgegroeid met Jazz, Soul, Funk en Popmuziek. Regelmatig kwam de muziek van Toto voorbij op de radio of door de boxen van de platenspeler in de woonkamer omdat mijn broers fan waren van Toto. Ik was ook fan van ze, integendeel maar dacht ook: “Ik ga me niet wagen aan die liedjes, veel te hoog en moeilijk!Jaren later toch de stoute schoenen aangetrokken en een auditie voor deze band gedaan en aangenomen, tja anders was ik dit nu niet aan het schrijven. Oefening baart kunst, zeggen ze! Leren, alert blijven, samenwerken, jezelf kunnen zijn en vooral plezier, dit is hoe ik deze band Totoly Live beschrijf!

Nancy

Muziek is altijd al de rode draad in mijn leven geweest. Op mijn 15e stond ik voor het eerst op het podium met mijn schoolbandje. Toen ik Toto begin jaren 90 voor het eerst in Arnhem live zag optreden werd ik compleet weggeblazen!! Nooit gedacht (of gehoopt) dat ik ooit nummers van Toto zou zingen, want ooh… het lijkt zo makkelijk…..

En jeee wat ben ik blij dat ik onderdeel ben van deze super leuke tribute band Totoly Live. Juli 2021 was de eerste kennismaking en inmiddels hebben we al hele leuke optredens achter de rug en hopelijk nog veel te gaan!

Nancy
Nancy
Lennert
Lennert

Lennert

The seventh one is het album waarmee ik voor het eerst bewust kennis maakte met Toto. Een briljant album met de grote hits Pamela en Stop loving you. Maar de andere nummers zijn minstens zo goed. En de kwaliteit van Mike Porcaro komt zo goed uit de verf. Luister eens naar Straight for the heart, waar de sound, meesterlijke timing en goede smaak van Mike Porcaro goed naar voren komen. Op het conservatorium een ondergewaardeerd bassist, naast virtuozen als Pastorius, Miller en Wooten, maar voor mij juist een prachtig voorbeeld van de rol van de basgitaar in de pop en rockmuziek.Hoe gaaf is het als je dan bij Totoly Live mag bassen, en zijn stijl mag benaderen! En dat je dan ook die andere ondergewaardeerde held David Hungate ook mag meenemen (die speelde de eerste 4 albums). Ik leer nog iedere dag bij door naar de muziek van Toto te luisteren. Dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven!

Peter

Toen ik als jochie met mijn ouders voor het eerst mee mocht naar een band in de plaatselijke kroeg wist ik het meteen: dit wil ik ook! Ik kreeg met Sinterklaas mijn eerste accordeon en ging na enkele jaren oefenen optreden. Eerst voor familie en vrienden en snel daarna kwam ik in het orkest van een jeugdcircus.Orgel werd mijn nieuwe instrument, want daarmee kon ik de bühne op voor bruiloften en partijen. De overgang naar een echte coverband kwam na enkele jaren. Talloze optredens in dancings en discotheken in het hele land volgden. Ondertussen hadden Hammond orgel, Rhodes piano en Solina string plaats gemaakt voor synthesizers. Er is vrijwel geen Roland synth geweest waarop ik niet gespeeld heb!

Peter
Peter
Stephan
Stephan

Stephan

Wat the Beatles waren voor Steve Lukather is Toto altijd voor mij geweest. Als fan vanaf het eerste uur blijf ik me verbazen over de veelzijdigheid en muzikaliteit van de band. Met een klassieke gitaaropleiding op het conservatorium als basis heb ik in de jaren daarna in veel verschillende bands gespeeld en kennis gemaakt met een breed muziekrepertoire en even zoveel muziekstijlen. Echter ‘Toto’ is hier altijd als een rode draad doorheen blijven lopen. Met Totoly Live komt dan ook een lang gekoesterde wens in vervullingSteve Lukather is een echte ‘guitar-hero’ voor mij. Zijn gitaarspel en sound zijn een blijvende bron van inspiratie en blijven mij uitdagen. Ook ik leer en ontwikkel me hierdoor als gitarist nog elke dag en hoop dat nog lang te kunnen blijven doen!

Luciano

Gegrepen door het imposante snare drum geluid ging ik als 8 jarig jongetje bij de lokale drumfanfare. Ik vergeet nooit dat ik voor het eerst een trommel mee naar huis mocht nemen. Wat was ik ondersteboven van dit instrument en dat ben ik nog steeds.


Mijn diensttijd bracht ik dag in dag uit door bij een militaire muziekkapel. Daar heb ik alle rudiments op kleine trom leren spelen. Pas op mijn 23e ging ik drummen en heb ik na intensief les te hebben gehad mijn techniek verfijnd. Daarna ben ik gaan spelen in diverse coverbands.Drummer Jeff Porcaro is mijn inspirator. Zijn spel staat geheel in het teken van groove & timekeeping en daagt mij uit iedere dag beter te worden.
Daarbij verveelt de muziek van Toto nooit doordat haar muziekstijl allesomvattend is. In dat opzicht is drummen in Totoly Live voor mij een droom die werkelijkheid is geworden!

Luciano
Luciano